Kirja-arvostelu #4 - Kolmastoista hevonen

Nyt olemmekkin vaihteeksi kirja- arvostelun parissa. Postauksia ei ole viime aikoina tullut, koska, kyllä vain, itse Kerttuli on temppuillut jostain tuntemattomasta syystä. Nyt se kuitenkin toimii jotenkuten eli postauksia alkaa tulla taas normaaliin tahtiin.

Tästä pääset muihin kirja-avosteluihini

Kirjoittaja: Amanda Wills
Kuvitus: Sara Julin Ingelmark
Suomennos: Elina Salonen
Kustantaja: Stabenfeldt AB
Kuvia: 23 (?)
Lukuja: 24
Sivuja: 199

Kuvat ovat mustavalkoisia, kuten varmaan kaikissa
 lukemissani kuvallisissa romaaneissa. Kuvasta saa
 vähän huonosti selkoa, mutta siis toisinaan lukujen
 välissä oli myös kolme tollaista tähteä, jonka
jälkeen tarina jatkui vähän ajan päästä siitä, mihin
 se oli jäänyt.

En nyt tälläkertaa laita kuvaa sisäkansista mutta ensi kerralla sitten.

~ Ulkoasu ~

Kirjan etukansi on tosi kiva, eikä se minusta paljasta
yhtään liikaa tarinan juonta. Vaikka takakansi onkin
paljon pelkistetympi, se ei haittaa kokonaisuutta.

Takakannen teksti:
Kristyn perheen rahat ovat tiukoilla, eikä hän voi jatkaa ratsastustunteja. Hän saa kuitenkin työn yksityistallilta. Siellä hän tutustuu mustaan Cassius- ruunaan, jonka toinen silmä on sokea. Kristy onnistuu katrillikisasta, mutta voiko hän osallistua siihen puolisokean hevosen kanssa?

~ Päähenkilö & sivuhenkilöt ~

Päähenkilönä on 12- vuotias Kristy Moore joka on muutama kuukausi sitten muuttanut vanhempiensa kanssa pienempään asuntoon ja vaihtanut koulua, sekä joutunut samalla tiukan rahatilanteen takia lopettamaan ratsastustunnit.
Pian hän pääsee kuitenkin tutustumaan Myllytilan talliin, jonne hän menee töihin. Tallia pitää nuori nainen, Emma Miller jonka sisko, Karen, on ilkeästi kavaltanut tältä asiakkaita omalle upealle tallilleen, Jäätuuleen. Myllytilalla on ylläpidossa kuitenkin kaksitoista hevosta ja ponia. Norah, William ja Sofia käyvät tilalla ratsastamassa hevosillaan, ja Norah ja William ovat sisaruksia. Norah omistaa papurikkokuvioisen Silverin, William rautiaan Copper- ruunan ja Sofia palominon Jazz- tamman.
Cassius, johon Kristy rakastuu, on  musta percheronruuna jolla on erikoinen piirto otsassa ja sokea oikea silmä.

~ Juoni ~

Vaikka Kristy on kerännyt kovasti rahaa, hänen säästönsä eivät riitä edes yksittäiseen ratsastustuntiin Jäätuuleessa. Hän oli kävelyttänyt rouva Whiten nivelreumaista spanielia Maxia, kun rouva oli potenut flunssaa. Hän oli pessyt herra ja rouva Jamesin kuraisen farmariauton. Ja kitkenyt rouva Smithin puutarhan. Niinpä hän päättää hakea lehdenjakajan töitä. Kun hän on pestiin liian nuori, hän äkkää ilmoitustaululla tekstin: Etsitään eläinrakasta apulaista, joka on valmis työskentelemään pitkiä päiviä. Ahkeruutta vaaditaan mutta työtyytyväisyys taataan! Soita Emma Millerille numeroon...
Kristy soittaa heti ja he sopivat Emman kanssa heti kolmeksi työhaastattelun. 
Työhaastattelu sujuu loistavasti, ja kuinka ollakkaan hän on pian päässyt Myllytilaln tallille töihin! Tyttö tutustuu tilan hevosiin, ja vaikutuksen häneen tekeeetenkin salaperäinen kolmastoista hevonen, josta Emmakaan ei hänelle aiemmin puhunut.

Huom! Älä lue tästä eteenpäin jos mahdollisesti aiot lukea kirjan, ettei koko juoni paljastu. Voit siis kelata juonen alas ja mennä lukemaan siitä eteenpäin.

 Pian hänelle selviää, että hevonen on Cassius, joka on myynnissä. Se on tosin puolisokea ja sen kunto on heikko, joten se ei mene kaupaksi. Niinpä Kristy saa alkaa ratsastaa sillä. Hän tutustuu myös hieman kipakkaan tyttöön Norahiin, sekä tämän vitsikääseen veljeen Williamiin sekä Sofiaan. He alkavat yhdessä suunnitella osallistuvansa uutenavuotena järjestettävään katrillikisaan. Kristy saa luvan ratsastaa Cassiuksella, vaikkakin Norah pitää sitä ja Kristya joukkueen heikompana lenkkinä. Kristy saa työkseen tehdä joukkueelle asut, ja hän keksii, että he voisivat olla lumiukkoja. Hän ei tosin ehdi tehdä pukuja, koska hänellä on paljon läksyjä, kokeita ja hän muutenkin käy tallilla kuutena päivänä viikossa. Niinpä Sofia ja sisarukset auttavat häntä tallitöissä, ja Sofia tulee myös tekemään Kristyn kanssa asut. Kaverukset saavat selätettyä Jazzin musiikkipelon ja Kristy opettaa Norahilla miten hevosen selkään voidaan hypätä maasta käsin, mutta on vielä yksi iso pulma. Jäätuulesta tulee myös joukkue kisoihin! Voittaako täydellä sydämellä tehty lumiukkoesitys vai Jäätuulen täydellinen ja moitteeton sellainen? Ja miten Cassiuksen käy, kuka on sen seuraava omistaja? Lue se ihan itse kirjasta.

~ Yleisesti mielipide kirjasta & muuta ~

Kirja oli aika erilainen kuin kirjat joita yleensä luen. Puolisokea hevonen tuo kirjaan tietysti juuri sitä  erilaisuutta, ja kirjan nimikin on erilainen ja arvoituksellinen. Kirjasta ei ole ilmeisesti muita osia, ainakaan aiempia, nimittäin se on vasta viime vuonna (2017) painettu. Tämäkin on tosiaan Penny&Friends- kerhosta saatu, kuten moni muukin kirja-arvostelujen kirja. Ja loppuun muistutan vielä että kursivoitu teksti on suoraan kirjasta lainattua, muu itse kirjoittamaani.

Siinäpä se.
Pakkohan täällä lopussa on vielä mainostaa, että menkää ihmeessä ihmiset vastaamaan painamalla > TÄSTÄ < !!

Mukavaa vappua kaikille, ja ensi postaukseen! Moikka!


Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni