Kuoleman Jälkeinen Elämä

Hei.

On lukuisia eri uskomuksia siitä, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Monet uskovat että kuollut eliö syntyy uudelleen toiseen kehoon useasti, muttei ikuisesti. Joidenkin mielestä ihminen päätyy taivaaseen tai helvettiin. Ja onhan niitäkin monia, jotka eivät usko mihinkään. Että kun kuolee niin kuolee, eikä ole paluuta, ja sillä siisti. Mutta mihin minä uskon?


Oma mielipiteeni asiasta on lähimpänä hindulaisten uskomusta asiasta. He uskovat, että ihmisessä on kaksi osaa, ruumis ja sielu, ja että vaikka fyysinen ruumis aikanaan kuolee, sielu elää ikuisesti. Se siirtyy toiseen ruumiiseen kun vanha kuolee, ja kun se on kiertänyt tätä useasti, se löytää jumalan.


No mutta. On minun katsomukseni asiasta kuitenkin hyvinkin erilainen kuin hinduilla. Ensinnäkään en usko, että on olemassa minkäänlaista jumalaa. Ihminen on ihminen, ja fyysinen ruumis on tiukasti kiinni 'sielussa'. En tiedä, onko ihmisellä erikseen sielua, mutta uskoisin että meillä on ennemmin vaan aivot ja oma ajatusmaailma. Kun ihminen kuolee, tämän 'sielu' ei liiku minnekään, vaan sinä synnyt vaan toiseen kehoon. Se ei yleensä ole lähellä edellisen itsesi tuttuja, muttei myöskään valikoidu tarkasti johonkin tiettyyn ruumiiseen. Voit olla siis ihan eri ihminen - tai eläin - ihan eri tilanteessa kuin edellisessä ruumiissasi, etkä muista edellisestä elämästäsi mitään. Kukaan ei tiedä, kuka olit ennen. Luonteenpiirteesi ja vahvuutesi eivät peilaa edellisistäsi, ne ovat vaan uusilta vanhemmiltasi perittyjä. Saatat olla eri uskonnossa, mutta näin käy kuitenkin.


Ajatellaan nyt vaikka, että sinussa on se pieni osa, joka siirtyy sinusta aina seuraavaan ruumiiseen. Se osa ei voi päättää, minkälainen hänen uudesta ruumiistaan tulee. Näitä 'osia' on maapallolla rajallisesti, vähän kuin vettä. Se muuttaa muotoaan, mutta ei lisäänny tai katoa koskaan mihinkään.  Jos sinusta tuntuu ikävältä tai oudolta, että uusia tällaisia ei tule ikinä lisää, eli ketään täysin uutta ei koskaan synny, voit ajatella, että jokainen on jo olemassa. Mutta tämä 'osa' oli vaan havainnollistava juttu tässä tekstissä, jotta ymmärrätte paremmin.


Tiivistettynä äskeiseen, synnyt siis uudestaan kuoltuasi jossain toisessa kehossa. Olet täysin eri ihminen tai eläin. Olet vaan sinä. Ethän sinä nytkään tiedä kuka olit ennen, tai tiedä minkälainen olit. Sama toistuu uudelleen ja uudelleen. Et väsy tähän, koska et tiedä että olet ollut joku muu ennen. 

Toivottavasti joku edes sai ajatusmaailmastani kiinni, se kun on kovin monimutkainen. En itse kuulu mihinkään uskontoon, vaan olen sen sijaan ET:ssä silloin kun muut ovat uskonnontunnilla. En sanoisi, että tämä on uskonto, vaan paremminkin oma mielipiteeni asiasta. En ole ennen avautunut tästä asiasta varmaan kenellekkään, joten päätin päästää ajatukseni ulos kertaheitolla. Joskus on nimittäin hyväkin vaan vähän pölötellä ja purkaa ajatuksiaan. Haluan vielä painottaa, että teksti on kirjoitettu täysin omien mielipiteideni pohjalta!! Kaikilla on oikeus ajatella asiasta kuten lystää :).


Haluan sanoa myös, että tähän minun mielipiteeseeni/ ajatusmaailmaani on vaikuttanut se, ettei meidän perheessä olla missään uskonnossa eikä olla niinkään edes keskusteltu asiasta syvemmin.

En tiedä, jaksoiko kukaan edes oikeastaan lukea tätä, mutta tein tämän nyt kuitenkin. Kertokaa kommenttiboksiin, mistä aiheesta olisi kiva kuulla tälläinen myös!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Moikka!

Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni