Amaryllis- kukan elämänvaiheet kuvina + pitkät kuulumiset

Hei.

Okei, toi otsikko kuulosti ihan joltain ympän kirjan kappaleelta :´D. Mutta tälläinen on siis tämän postauksen aihe. Olen ottanut jo useamman kuukauden ajan lähes päivittäin kuvan tästä kukasta, paitsi ihan ekana päivänä kun se tuli meille. Pienestä nupusta kuihtumiseen asti siis. Lopussa on myös piitkät kuulumiset joulun välipäivien ja noin helmikuun alun väliseltä ajalta.
Ja tosiaan tätä postausta olen kirjoitellut toisinaan jo joululomasta asti ja lupaan, ettei tämän jälkeen tule enää sellaisia kauan sitten kyhättyjä postauksen puolikkaita, joihin lisätään sitten lisää tekstiä ja kuukauden päästä kuvia...

Ja huomautan että valaistus vaihtelee
riippuen siitä minä vuorokaudenaikana
kuvat on otettu.


 Tässä muutaman päivän tauko.




 Oho, väärä kuva xD
 Nyt kukan paikka vaihtui keittiön tasolle




Toinen kukka alkoi nuupahtaa joten se leikattiin pois

 Tässä taas pieni tauko





 Toisia kukkia :D
 Nuupahtaneet kukat :(
Tässä vaiheessa kukka jouduttiin viemään
 kompostiin, joten siirrytään sitten kuulumisiin.

Uusi vuosi vietettiin kotona perheen ja  serkkujen kanssa. Kävimme saunassa, lauloimme Singstaria ja katselimme muiden ilotulituksia samalla kun ammuimme omiamme. Meille oli ostettu kolme pataa; rumba, mamba ja tango (:D) ja kaksi "jotain paukkua" (en muista mitä xD). Oli kivaa, ja valvoin itse noin yhteen asti. Jonkun mielestä kuulostaa varmaan vähältä mutta minulle se riitti ja nukuinkin pitempään kuin varmaan oikeasti ikinä, nimittäin puoli kymmenneen asti. Ja tiedän että jotkut herää puolen päivän jälkeenkin normaali lauantaina mutta kuten kertonut olen, olen illan torkku ja aamun virkku- tyyppinen ihminen.

Kävimme melko lähekkisinä päivinä katsomassa myös pari elokuvaa. Ensimmäisen katsoin äitini kanssa Plevnassa, ja sen nimi oli Ballerina. Eli sellainen piirretty. Suosittelen menemään katsomaan, se oli tosi hyvä. Ei otettu edes mitään herkkuja joka ei edes paljon haitannut :D. Pelasin myös ennen leffan alkua sitä leffapeliä, koska tällä kertaa se oli jo ladattuna valmiina puhelimeeni.
Toisella kerralla olimme koko perheen porukalla Plevnassa. Menimme (taas) katsomaan äidin kanssa piirretyn, nimeltä Ferdinand. Sekin oli hyvä mytta pidin siitä aiemmasta enemmän. Tässäkään meillä ei ollut herkkuja mukana. Isäni ja veljeni menivät katsomaan Tuntemattoman sotilaan, joten meillä jäi vielä runsaasti aikaa ennen sen loppumista. Menimme Plevnan vieressä olevaan uuteen Lidliin, ja ostimme juotavaa ja kroissantit. Sitten menimme kiertelemään Tampereelle jalan. Kun toinenkin leffa loppui, menimme Vaakon nakille ja kaikki muut ottivat jotain. Tosin maistelin hieman veljeni makkaraperunoista...

Jossain kohtaa lomaa kävimme myös Muumimuseossa. Siellä oli paljon minulle uutta tietoa Muumeista, hienoja pienoismalleja erilaisista Muumeihin liittyvistä jutuista sekä paljon piirrettyjä kuvia sun muuta. Suosittelen käymään sielläkin.

Loman loppupuolella kävimme Sorin Sirkuksen joulushowssa, johon saimme liput joululahjaksi. Esityksen teema oli Kalevalaan perustuva, ja sen nimi oli Kinahmi. Show oli yllättävän hieno, ja siinä oli paljon erilaisia sirkuslajeja: tanssimista, jonglöörausta, katosta roikkuvia köysiä, liinoja ja keinuja, nuorallakävelyä, paljon akrobatiaa ja hieman myös taikuutta. Eli sirkuksen päälajeja jotka oli hyvin upotettu Kalevala- teemaan ja sen tarinaan. Musiikkin oli teemaan sopivaa ja lavastukset hyvät. Vinkkinä kuitenkin kaikille jotka menevät sirkukseen ja ottavat poppareita tai muuta syötävää, ottakaa myös juotavaa!!

Koulu alkoi maanantaina jälleen parakeilla. Seuraavana viikkona olimme jo samassa kylän yhteisessä "juhlatilassa" kuin syksyllä kun muutto oikeaan kouluun alkoi. Olin yhden päivän siellä, ja seuraavan vietinkin tiiviisti sängyn pohjalla. Kolmannen päivän olin vielä kotona, mutta sitten menin perjantaina kouluun. Meillä oli urheilupäivä, ja aktiviteettimahdollisuudet olivat hiihto, luistelu ja pulkkailu. Minun oli tarkoitus hiihtää. Mutta olin tietysti unohtanut monot ja luistimia en ottanut, joten jouduin pulkkamäkeen koulun pulkalla.
Koulussa oli aika ankeaa ja kylmää ainakin päivän alussa, ja pulkkailun jälkeen menimme koululle syömään ja pitämään välipalakioskia (koulussamme 5.-6. -luokka pitää noin kerran kuussa perjantaina tälläistä, jossa myydään edullisia herkkuja leirikoulurahojen keräämiseksi). Opettajani sanoikin minulle että näytin vielä hieman kalpealta, ja vähän sellaiselta tuntuikin.
Menimme vielä uudestaan näihin aktiviteetteihin, joita sai tosin vaihtaa, joten nyt pulkkamäkeen tuli kavereitanikin. Tällä kertaa oli hauskempaa kun yhdessä oltiin, ja kylmäkään ei tullut.
Koulussa olemme alkaneet soittaa ukuleleja musiikintunnilla, ja soittelen välillä kotonakin meidän omalla ukulelella.
Meillä on ollut myös muutama koe ja niistä on tullut ihan hyviä numeroita. Sain historiasta 9½ ja matikasta 10- (vaan koska kaksi euronmerkkiä puuttui :´D). Eli ihan normaalisti on mennyt. Tosin meidän historian ope on vaihtunut joka vähän harmittaa koska nyt aiempi ope ei enää opeta meille mitään...


Tallilta on ollut vähän lomapäiviä, koska ponit on ollut vapaalla, joten olen käynyt nyt vaan noin kerran viikossa. Tosin tästä eteenpäin tämä loma kai loppuu, ja on kivaa päästä taas ratsastuksen kaksi kertaa viikossa. Olin juuri (14.2) ratsastamassa Kultsilla, ja tunnilla kanssani oli pari vähän kokeneempaa tyttöä jotka eivät ole yleensä samalla tunnilla kanssani. Tunti meni ihan hyvin, ja teimme sellaista lyhyttä rataa, jossa aluksi ravattiin puomin yli, sitten siirryttiin käyntiin ja mentiin keskiympyrälle. Sen laukkasimme kokonaan ympäri ja sitten siirryimme raviin ja ravaisimme toisen puomin yli (huono selitys, tiedän). Olin myös 5.2 (?) maanantaina tallilla, ja täytyy sanoa että sain Kultsin liikkumaan ihan super hyvin! Laukkasimme maneesin toisella puoliskolla ratsastuksen loppuosassa ja saatiin ainakin kymmenen onnistunutta laukannostoa :)! Tunnista jäi tosi hyvä fiilis.
Keskiviikon tunnilla (14.2) puolestaan menimme alkuosassa vähän pariratsastusta, joka sopikin tunnin aiheeksi hyvin nimittäin sille oli päässyt vain minun lisäkseni yksi ratsastaja.

Tässä olisi nyt kaikki kuulumiset, toivottavasti edes joku jaksoi lukea! Laitoin väliin pari satunnaista kuvaa, joiden kanssa samaan aikaan otettuja kuvia on tulossa pian kuvapostauksessa. Mutta ensi postaukseen!

Moikka!

Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni