~ Talviloma ~

Hei.

Tässä postauksessa kerron hiihtolomastani, joka oli siis 26.2- 4.3. Koitan kertoa joka päivästä kaikki kiinnostavat kohdat, ettei tästä tulisi kovin tylsää postausta. Laitan myös postauksen väliin kuvia, joita olen loman aikana ottanut. Kerron myös perjantaista eli vikasta koulupäivästä ennen lomaa, koska silloin menimme laskettelemaan.


Perjantai


Perjantaina menimme varttia aikaisemmin kouluun, että ehtisimme bussiin jolla lähdimme laskettelemaan Ellivuoreen. Se on lähin laskettelupaikka (meidän pihamäen ja läheisen pulkkamäen lisäksi) mutta siellä on vain neljä kunnollista mäkeä. Lisäksi on pulkkanäki, lastenmäki ja joitain metsässä kulkevia reittejä. Laskettelin suurimman osan ajasta itsekseni, koska monet kaverini menivät vain lastenmäkeä tai muuten vaan kovin eri reittejä kuin minä. Joissain kohtaa menimme kuitenkin metsäreittejä luokkalaisteni kanssa. Sää oli ihanan aurinkoinen eikä kovin kylmäkään. Omistan siis kaikki omat tarvittavat lasketteluvälineet ja lasken suksilla. Minulla oli eväänä vain mehua ja pari karjalanpiirakkaa, mutta niillä kyllä pärjäsi hyvin. Tänä päivänä oli myös sattumoisin mahdollisuus testata lumiluistimia jotka olivat siis laskettelumonon näköiset, mutta niiden pohjat olivat luistavat. En itse niitä testannut mutt näin kyllä useilla sellaiset jalassa.
Kahdeltatoista suurin osa koulustamme lähti, ja samalla alkoi virallisesti hiihtoloma, mutta minä ja jotkut muut jäimme kuitenkin vielä rinteeseen. Jotkut jäivät vielä kahdeksaankin asti, mutta itse lähdin jo noin puoli neljältä.


 Maisemaa rinteen päältä


Illalla oli vielä nyrkkeilytreenit mutta sen lisäksi ei tapahtunut mitään kovin kiinnostavaa.


Lauantai

Lauantaina heräilin kahdeksan aikaan ja aamulla ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Lounaaksi söimme kalaa, keitettyä perunaa ja porkkanaa, joka olikin tosi hyvä yhdistelmä, ja sen jälkeen lähdimme kävelemään. Kävelimme läheiselle järvelle jolle oli aurattu polku, ja kävelimme sen päästä päähän. Itseäni alkoi jo jonkun verran väsyttää, koska kävelin ja luistellen olisi kyllä ollut helpompaa.

Kotona teimme välipalaksi vohveleita vohveliraudallamme ja niiden päälle sai laittaa kermavaahtoa, jäätelöä ja pakastettua mansikoita. 

Loppupäivänä lähinnä olin puhelimella, lueskelin ja vaan olin. Illalla kävimme vielä saunassa ja katsoimme (lähinnä minä) Putousta. Menin nukkumaan vähän yhdentoista jälkeen.


Sunnuntai

Heräsin samoihin aikoihin kuin eilenkin, ja aamupäivällä olimme isäni ja veljeni kanssa pihalla. Totta puhuen en muista tästä päivästä paljoa, tai sitten emme vaan yksinkertaisesti tehneet mitään :D. Illalla tosin katsoimme vielä Voice of Finlandia koska jaksoja oli jäänyt katsomatta. Joo, tästä päivästä tuli tosi tylsä...


Maanantai

 Aamupäivällä lähdimme Sastamalaan mummin ja papan luo, ja tulimme sieltä ennen neljää, jotta ehtisin valmistautua tallille lähtöön. Puoli viideltä lähdimme tallille ja hetken odottelun päästä toinenkin tallityttö tuli. Lakaisimme tallikäytävän ja autoimme paria tunnilta tullutta tyttöä hoitamaan hepat pois. Sitten menimme laittamaan Kultsia kuntoon, koska ratsastaisin sillä. Toinen tallityttö ei tänään kuitenkaan ratsastanut mitään hevosta koska ei tarvinnut, joten hän "opetti" minua tunnilla. Alkukäyntien jälkeen aloimme tehdä raviin siirtymisiä ympyrällä ja alun pienen temppuilun jälkeen alkoikin sujua aikas hyvin. Sitten aloimme nostaa laukannostoja ympyrällä molempiin suuntiin, ja sekin meni vielä hyvin. Jossain kohtaa poni taisi hypätä pienen pukin tai pari, mutta ei vielä sen pahempaa. Hetken päästä aloimme hypätä pikkuruista estettä, ja ekalla kerralla se meni hyvin. Toisella Kultsi hiljensi raviin ennen estettä, mutta hyppäsimme kuitenkin. Sitten, kun lähdimme jälleen uudestaan hyppäämään, Kultsi alkoikin jälleen vähän pukitella ja menimme esteelle kääntymisestä ohi ja tipuin... No, hyppäsin selkään ja laukkasimme sitten taas pari kertaa ympyrällä. Sitten päätimme hypätä vielä toiseenkin suuntaan. Ja niin minä sitten tipuin uudestaan, jep, saman ratsastuksen aikana xD. Jatkoimme kuitenkin vielä ja ensimmäinen hyppy meni muuten hyvin mutta tie esteelle oli vähän liian tiukka. Toisella hypyllä tie oli hyvä, mutta poni hiljensi raviin. Kolmannella kaikki menikin hyvin, mutta esteen jälkeen laukka alkoi olla vähän liian kovaa. En kuitenkaan osannut odottaa, että voisin tippua tunnin aikana vielä kolmannen kerran, mutta niin siinä kävi. Esteen jälkeen Kultsi hyppäsi sivuun ja pukitti, ja tipuin taas. Ja tällä kertaa Kultsia ei saanutkaan ihan helpolla kiinni. Se lähti aluksi raviin kun koitin ottaa sen kiinni, mutta sitten se nostikin laukan ja emme saaneet sitä kiinni. Minä, äitini joka oli tullut jo hakemaan minua, toinen tallityttö ja kolmas ratsukko joka maneesissa oli, me kaikki koitimme saada sitä kiinni. Poni juoksi kuin hullu ainakin kymmenen kierrosta maneesin ympäri maha maata hipoen kunnes vihdoin saimme sen kiinni. Olin vähän jo seonnut tunnin tapahtumista, niin paljon oli ehtinyt käydä xD. Päätimme kuitenkin vain kävelyttää Kultsia useamman kierroksen ympyrällä, jonka jälkeen kävelin vähän myös selästä käsin. Otimme vielä ihan vähän ravia ja loppukäynnit. Tästä ratsastuksesta en ihan ollut tyytyväinen. Ei sentään mitään traumoja jäänyt!
Tunnin jälkeen putsasimme vain Kultsin varusteet (ja tietysti otimme ne pois) koska äidin yövuoro oli juuri alkamassa. Siispä toinen tallityttö hoiti Kultsin muuten pois, koska hänellähän ei ollut ratsastettavaa hevosta hoidettavana.



Tulin kotiin vasta puoli kahdeksalta joten illalla en tehnyt enää paljoa mitään.

Tiistai

Tiistaina olimme veljeni kanssa aamupäivällä pihalla, ja laskimme suksilla pihamäkeä alas. Veljeni oli kehitellyt hyppyriä sen reunaan, ja harjoittelin lähinnä siitä menemistä. Hänen oli tarkoitus mennä Ellivuoreen iltamäkeen (klo. 16-20) kaverinsa kanssa, mutta koska hän ei päässytkään, menin sitten hänen tilalleen.
Iltamäessä oli ehkä 20 tyyppiä meidän lisäksi, koska oli -20 astetta pakkasta ja alussa tuulikin oli kova. Tein virheen kun en etsinyt laskettelulasejani, koska silmäni jäätyivät joka laskulla, ja kun en pukenut lisähousuja... kävimme muutaman kerran lämmittelemässä kodassa ja ostimme kahvoista laskiaispullat. Kaikki mäet olivat aika hyvässä kunnossa ja laskeminen oli helppoa koska ruuhkaa ei tosiaankaan ollut!
Illalla silmäni olivat ihan punaiset mutta niihin ei kuitenkaan sattunut.

Keskiviikko

Olimme aamulla kotona itseksemme vejeni kanssa, koska isä oli töissä ja äiti nukkui yövuoron jälkeen. Kun äiti heräsi, lähdimme kolmestaan Tampereelle sellaiseen skeittitapahtumaan jossa sai kokeilla skeittausta ja spraymaalata skeittilaudan jonka sai jopa ottaa mukaan (tosin siinä ei ollut renkaita).
 Tässä vielä pari kuvaa paikan päältä, siellä oli siis
tosiaan runsaasti spraymaalauksia




Nää kasvot oli kyllä isoimmat eli tosi isot! 





Menin ennen kuutta tallille, jotta ehtisin harjata ja varustaa ponin jolla menisin, eli Kultsin. Tuntia ennen jännitti vähän, vaikka ponilla oltiinkin ratsastettu edellisenä päivänä sen laukkakohtauksen jälkeen.
Tunti menikin aika hyvin. Tunnilla oli lisäksi vain yksi ratsukko loman takia, ja hevonen siinä oli Puksu. Tunnilla olimme taas ympyrällä, ja menimme puomin yli siinä kohtaa jossa mennään radan yli. Aluksi kävelimme sen yli, sitten ravasimme ja lopussa vielä laukkasimme. Laukkakin meni hyvin, kun sain pidettyä ponin hyppysissä. Tunnin jälkeen hoidin vielä Kultsin ja sitten lähdimmekin kotiin.
Illalla ei tapahtunut vaihteeksi mitään kiintoisaa :D.

Torstai

Torstaina olimme jälleen aamupäivällä veljeni kanssa keskenämme kotona, mutta iltapäivällä lähdimme Tampereen pääkirjasto Metsoon jossa oli Soturikissat- kirjasarja-aiheinen pieni tapahtuma. Väkeä oli paljon, mutta ehdin kuitenkin jossain välissä tekemän hienon kissapinssin ja tekemään itselleni oman soturikissanimen: Vaahterasydän.
Kävimme vielä antikvariaatissa ja soitinkaupassa, sekä Pyynikin näkötornilla välipalamunkeilla. Tällä kertaa katsoimme Voice of Finlandin ihan suorana telkkarista, emme tallenteena.


Perjantai

Lähdimme heti aamulla yhdeksältä Sappeelle laskettelemaan, ja tällä kertaa tuli lasitkin mukaan! Sappeella on ilmeisesti kahdeksan virallista rinnettä. Aika monta normaalia, sekä "hyppyririnne" ja  pieni "hyppyririnne" sekä "alppiseikkailu" ja lastenrinteet. Laskimme eniten Ministreetissä eli pienemmässä hyppyririnteessä. En mennyt hirveästi hyppyreistä, vain sellaisesta pienehköstä, sellaisesta jonka molemmin puolin oli kaarevat grindit (ei se edes ollut virallinen hyppyri, siit oli vaan hauska mennä xD) ja matalasta ja leveästä boksista.
Söimme makkaraa ja leipää jotka olivat eväitämme, ja kävimme Vohveli- ruokapaikassa syömässä vohvelit. 

Lähdimme vähän yli seitsemän vaikka lippumme olisivat kestäneet vielä kahdeksaan, jotta ehtisimme saunaan eikä se venyisi liian myöhään. Menin tosin nukkumaan yhdeltätoista ja sain unen päästä kiinni vasta puoli kahdeltatoista.

Lauantai

Heräsin kahdeksan jälkeen ja aamupäivällä katselimme jälleen Voice of Finladia ja X Factoreita. Ja katselimme niitä sitten urakalla! Ainakin kolme puolentoista tunnin X Factoria ja yhden voicen...
Illalla kävimme saunassa ja muuta mielenkiintoista ei sitten käynytkään.



Sunnuntai

Tämä päivä oli itse asiassa aika samanlainen kuin hiihtoloman ensimmäinen päivä, lauantai. Teimme saman lenkin mutta tällä kertaa minulla oli luistimet jäällä, ja tulimme sitten vohvelivälipalalle kotiin.
Illalla katsoimme suorana tulevan X Factorin ja menin nukkumaan hyvissä ajoin huomista varten.

Tässä olikin aika lailla kaikki kiinnostavimmat kohdat talvi/hiihtolomastani. Kommenteissa saa kertoa, mitä on itse tehnyt lomalla =). Mutta ensi postaukseen, moikka!

Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni