Marsujen hoitorutiinit

Hei.

Nyt ehkä joku saattaa ymmärtää mitä tarkotin viime postauksessani kun kerroin että sanon teille viimeisen kerran "Moikka!". Uuden vuoden myötä on uusi otsikkotyyli ja myös tekstin tasaus on muuttunut vähän erilaiseksi, tällaiseksi joka miellyttää ainakin minun silmääni eniten blogeja lukiessani. Kuten otsikkokin, koko blogin ulkoasu on muuttunut tummanlilasta vaaleankeltaiseksi. Nämä värit eivät kumpikaan ole lemppareitani, mutta pidän niistä blogissa, ja vaihtelu virkistää muutenkin.

 No, mutta nyt päästäänkiin postauksen oikeaan aiheeseen. Minulta pyydettiin muunmuassa lisää marsupostauksia, joten keksin tehdä sitten tälläisen. Kuten otsikosta voikin jo päätellä, kerron tässä postauksessa marsujen päivittäisistä hoitorutiineista kuvien kera. Nämä rutiinit usein muuttuvat vuodenajasta riippuen, kuten kun kesällä marsuille voi hakea pihalta kaikkea tuoretta syötävää ja viedä vaikka syömään nurmikosta ruohoa, mutta muut vuodenajat ovat niille liian kylmiä ja kosteita. Mutta mennääs nyt sitten vihdosta viimein itse  rutiineihin!

7.15 - 9.30 Marsuille laitetaan aamupalaa lämpenemään jääkaapista, niille ei siis saa antaa mitään ihan jääkylmää ruokaa. Annamme yleensä paprikaa, kurkkua, porkkanaa, tai jotain salaattia. Kurkun päälle laitetaan C-vitamiinijauhetta.
Tällä kertaa erivärisiä porkkanoita.

16.00 - 21.00 Marsujen häkki siivotaan. Minä ja veljeni siivoamme vuorotellen. Ensin papanat siivotaan - joidenkin mielestä varmaan ällöttävästi - käsillä, sitten lisätään heinää jos on tarve. Lopuksi vaihdetaan vesi ja laitetaan pellettejä.
Papanoiden keräys
Käytämme ratsastustallini tuottamaa heinää, joka on
 melko edullista.
Pellettejä on tällä hetkellä kahta eri laatua: Brit 
Complete Guinea Pig ja Rosewood Meadow Menu
 Guinea Pig. Yleensä laitetaan noin puolet molempia, 
mutta marsut tykkäävät huomattavasti enemmän
 Brit -merkkisestä.
20.30 - 22.30 Marsuille laitetaan yömökki, joka on isäni ja veljeni yhdessä käsin tekemä. Marsut nukkuvat siellä yötä aina.
(Alussa meidän oli tarkoitus laittaa se vaan 
yöksi, koska muuten marsut olisivat siellä koko yön,
mutta että tulevaisuudessa se olisi koko ajan kun
 marsut eivät enää olisi siellä koko aikaa. Yömökkirutiini 
on kuitenkin jäänyt pysyväksi.)

Viikottaiset rutiinit

Noin kerran viikossa marsujen häkki siivotaan perinpohjaisesti. Kuten tiedätte, pohjallisena ei ole purua vaan pyyhkeitä, paitsi nykyään tällä alueella. ↓
 Melko heinäinen ja sotkuinen ennen siivousta...

 Purut ja pyyhkeet siis vaihdetaan ja häkin tavaroita ja niiden sijainteja muutetaan. Myös pellettikippo pestään usein, ja tietty vesi vaihdetaan. Koko  siivouksen ajan marsut ovat ensin yleensä meidän, mun ja veljeni sylissä, ja myöhemmin menemme suihkuhuoneeseen jossa marsut voivat myös jaloitella enemmän. Siivouksen tekee siis suurimmaksi osaksi äitimme (kiitos :D)
 Marsujen häkin "seiniin" laitetaan tälläinen suoja, jotta
 muualta ei tulisi niille suoraa kylmää ilmaa.

 Pukinkontista taisi tippua muutama juttu..
 Marsut odottavat innokkaasti isolle puolelle pääsyä
:D

 JIPPII!!
 Ensin pitää vähän tutkia paikkoja..

Mutta sitten rauhoitutaan syömään.


Kuukausittaiset rutiinit

Muutaman kerran kuussa otamme marsut syliin ja leikkaamme niiden kynnet, josta nämä eivät kovin paljon pidä. Joskus kynsistä alkaa vuotaa vähän verta, mutta se ei ole vaarallista. Takatassujen kynnet on helpompi leikata.
Noin kerran kuussa marsut myös punnitaan, ja niiden painot merkitään ylös. Tämä tehdään jotta niiden painoa voidaan seurata kaiken varalta. Kuten arvata saattaa, Dolly painaa enemmän kuin Stella. Tässä pientä seurantaa marsujen painosta:

pvm: 4.12. -16
Stella: 913g (+31g)
Dolly: 1279g (+124g)

pvm: 15.1. -17
Stella: 898g (-15g)
Dolly: 1292g (+17g)

(tässä välissä ollaan kai merkitty eri kirjaan)

pvm: 13.11. -17
Stella: 955g (+57g)
Dolly: 1233g (-59g)

pvm: 28.12. -17
Stella: 940g (- 15g)
Dolly: 1235g (+2g)

Tälläistä tällä kertaa. Toivottavasti marsupostauksia toivonut piti tästä, ja tietysti kaikki muutkin. Ja eipä minulla taida olla muuta asiaa. Paitsi, että käykää nyt vastaamassa hyvät ihmiset siihen kyselyyn tästä!!

Hellurei. 💗

ps. Musta tuntuu että joku ehkä
seuraakin jo tätä blogia. Kiitos.

Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni