Kirja-arvostelu #3 - Astra

Hei.

Vihdoin pääsen taas tekemään postausta! Olen ollut useamman päivän sairaana ja toipilaana, ja jonakin päivinä ei ole vaan huvittanut. Nyt olen kuitenkin takaisin, ja tein myös pienen uudistuksen blogiini. Nimittäin kuvagallerian vierestä löytyy nykyään myös "kootut postaukset", johon olen esimerkiksi linkannut erikseen kaikki kirja-arvostelupostaukset. Sieltä on helppo löytää etsimänsä! 
Mainostan taas blogini kyselyä, jotta muistaisitte sitäkin täyttää :D. Löydätte sen täältä

Sitten mennään postauksen oikeaan aiheeseen, kirja-arvosteluun kirjasta Astra, jonka luin muutama kuukausi takaperin. Pidin kirjasta, mutta ei siitä nyt mikään lempparini tullut.

Tästä pääset muihin kirja-arvosteluihini

Kirjoittaja: Chris Platt
Kuvitus: Jo Goodberry
Suomennos: Nina Mäki-Kihniä
Kustantaja: Stabenfeldt AB
Kuvia: 9
Lukuja: 18
Sivuja: 200


 Tältä näyttää sivujen teksti. Aika samaa kokoa
kuin muissakin Penny&friends- kirjoissa, ja tämä
 on siis sellainen.
En ole ennen tainnut laittaa näihin kuvaa kannen
sisäpuolesta, jossa on yleensä jotain tämän tapaista.
Tästä lähin sekin tulee näkymään!

~Ulkoasu~


Kannet näkyvät tässä, pidän värimaailmasta joka
jotenkin sopii kirjan aiheeseen, ja takakannnen
tekstin L- kirjan on kivalla fontilla. 

Takakannen teksti:
Lilyn äiti tähtäsi korkealle Astra-tamman kanssa vaativissa matkaratsastuskilpailuissa. Unelmat särkyivät, kun he joutuivat kohtalokkaaseen onnettomuuteen.
Nyt Lily haluaa toteuttaa äitinsä haaveet. On vain yksi iso ongelma - isä on antanut Lilylle elinikäisen ratsastuskiellon. Ja se koskee etenkin Astraa...

~ Päähenkilö & sivuhenkilöt ~

Päähenkilö tässä kirjassa on 13- vuotias Lily O´Neil, joka asuu Kalifornian pohjoisosassa. Hänen kotinsa lähellä on Havumaan ranchi, jossa kimo, arabialainen täysverinen Astra Atomica asusti. Lily tekee tallihommia tilalla vapaaehtoisesti. Muita tallin hevosia Astran lisäksi ovat muunmuassa Astran puolisisar Contina ja Jasper. Tilaa pitää Steven Henley, ja siellä häntä auttaa kuusitoistavuotias tyttärensä Jill. Hänellä on myös Lilyn ikäinen poika Charlie, joka treenasi Astralla helppoihin matkaratsastuskisoihin. Meloney Hancock, Lilyn paras ystävä, osallistuisi samoihin kisoihin Jesper- hevosensa kanssa.
Lilyn isä, häntä ylisuojeleva mutta silti pohjimmiltaan kunnon mies teki usein ylitöitä. Lilyn äidin onnettomuuden jälkeen perheellä oli ollut rahaongelmia. Perheeseen kuuluu myös Lilyn mummi, joka hän sentään ymmärsi Lilyn ratsastushaaveiden perään.

~Juoni~
                                                                                (Teen tästä nyt lyhyemmän ja 
                                                                                                                         ytimekkäämmän kun yleensä :) )

Kirja alkaa, kun Lily herää huomaten nukkuneensa pommiin. Hän rientää tallille hoitamaan hevosia. Aloitus ei ole muuten kummoinen. 
Lily on kateellinen, kun muut menevät harjoittelemaan matkaratsastuskisoihin. Kun he palaavat, Astra ei voi hyvin, koska Charlie on antanut sen syödä vanhaa ruohoa suolla. Se sairastuu, ja eläinlääkäri Tison meinaa jo lopettaa sen ja päästää sen kärsimyksistään. "Steve haluaa antaa sinulle lahjan", Tison sanoi surullisesti hymyillen.
Henley nyökkäsi. "Se on Astran omistajatodistus. Se on sinun hevosesi muutaman seuraavan tunnin."
Kukaan ei siis uskonut Astran henkiin jäämiseen.

Huom! Älä lue tästä eteenpäin jos mahdollisesti aiot lukea kirjan, ettei koko juoni paljastu. Voit siis kelata juonen alas ja mennä lukemaan siitä eteenpäin.

Astra Atomica oli hänen. Yksin hänen - ainakin seuraavat tunnit. "Kuulitko Astra? Olet minun hevoseni."

Eläinlääkäri Tison antaa Astralle rauhoittavaa lääkettä ja päättää palata muutaman tunnin kuluttua, jolloin on aika. Mutta Lily ei vieläkään anna periksi. "Ei. Astra on nyt minun hevoseni. Sinä annoit sen minulle. Et kai voi lopettaa hevosta ilman omistajan suostumusta?" Niinpä Astraa ei lopeteta vielä, ja se alkaa toipua. Isä on tosin eri mieltä siitä, mitä Astran suhteen tehdään. Hänhän on jyrkästi hevosia, varsinkin tätä vastaan. Lopulta Astra alkaa parantua kunnolla ja mutkien kautta Lilyn isäkin suostuu sen pitoon vanhassa haassa. Astra nousee seisomaan, Lily juoksuttaa sitä liinassa ja metsäpoluilla, ja pian jopa hyppää sen selkään. Kun Lily ilmoittautuu matkaratsastuskisaan tammalla, hän huomaa että heillä on loputtomasti mahdollisuuksia. Lily hymyili leveästi kameralle, nosti kätensä Astran kaulalle ja halasi tammaa lujaa. Ties vaikka jonain päivänä he poseeraisivat Tevis Cupin kymmenen parhaan joukossa!

~ Yleisesti mielipide kirjasta & muuta ~

Kuten jo sanoinkin, kirja oli hyvä, muttei lempparini. Kirjoitusvirheitä ei ollut paljoakaan, ja kirjoitustyyli oli selkeä. Tämäkin kirja oli siis tullut Penny & Friends- kerhopaketista. Pennyfriendsistä voit katsoa lisää täältä >klik!
Kirjan takana oli myös tälläinen teksti:
Hyvä tietää: Amerikkalaisest matkaratsastuksen säännöt ja kisat eroavat suomalaisista käytännöistä. Suomessa on esimerkiksi ihanneaikakisoja ja nopeuskisoja, joissa on erilaiset nopeuteen perustuvat vaatimustasot. Ratsastajalla pitää olla tulos helpoimmilta tasoilta, ennen kuin pääsee mukaan 80 km:n kisoihin.
Kirjasta ei tietääkseni ole muita osia. Muistutan että kursivoitu teksti on kirjasta suoraan lainattua, muu on itse kirjoittamaani.

Kiitos kun luit, ja uusia postauksia sekä kirja-arvosteluita on tulossa yhä! Moikka!

Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni