Joulukalenteri luukku 24: Jouluaatto!

Hei.

Hyvää joulua! Tämä postaus on viimevuotista jouluaaton postausta jonkun verran lyhyempi, koska jouluperinteemme ja suosikkijoululauluni eivät ole kovinkaan paljoa muuttuneet. Kerron kuitenkin vähän siitä, mitä olemme tänään tehneet. Mennään kuitenkin nyt postaukseen!

Postauksesta löytyy:
                  ➢ Jouluaaton tapahtumia
➢ Joulukuvia
               ➢ Marsujen joulu pt. 2
                 ➢ Juttuja tästä vuodesta



Jouluaaton tapahtumia

Tänä aamuna heräsin kahdeksan aikaan, mutta koska muut heräsivät sen verran myöhemmin, söimme aamupalaksi suunnitellun puuron lounaaksi noin klo 11. Sitten teimme aamutoimia ja itse leivoin joulutorttuja. Taittelin jokaisen kymmenestä tortusta eri tavalla. Joulurauhan julistuksen jälkeen lähdimme käymään hautausmaalle ja kauppaan. Kun tulimme, laitoimme saunan lämpiämään ja ennen sinne menoa söimme parit joulutortut. Nyt kun tulimme saunasta menemme kohta syömään jouluruokaa jonka jälkeen varmaan avataan vähän lahjoja... Illalla katsotaan sitten Samu Sirkan joulutervehdys ja jotain muuta.

Joulukuvia

Tässä myös vähän kuvia kuusesta.´

Mun tekemä kortti koulun mok-viikolla Espanja-
pajalla.


 Taidetta



Marsujen joulu pt. 2

Marsut saivat kuusen lisäksi vähän omenaa
jouluateriaksi, mutta menivät niin nopsaa piiloihinsa
 syömään etten ehtinyt ottaa tämän parempaa kuvaa..

Dolly: Kuten näkyy, meillä on myös uusi mökki!
Stella: Tai sen verran uusi että sitä on jo järsitty ihan huolellisesti...
Dolly: No kumminkin. Mutta hyvää joulua kaikille!
Stella: Hyvää joulua!

Juttuja tästä vuodesta

Tänä vuonna en laita joka postauksesta kuvaa tähän, koska vaikka niitä onkin tullut vähemmän kuin viime vuonna (joulukalenterit mukaan lukien tosin enemmän). Puhun kuitenkin vähän kuluneesta vuodesta ja näin.

Tänä vuonna, etenkin toukokuusta eteenpäin postaustahti on ollut suunnilleen yksi postaus kuukauteen. Aiemmin tavoitteenani on ollut tehdä lähes viikoittaan postaus, eli 5-3 postausta kuussa. Aika ja etenkin ideat ja motivaatiokin jossain määrin väheni kuitenkin vähenemistään eikä niitä paljoa nyt ennen joulukalenteria viimekuissakaan ole ollut. Postausideoiden laittaminen kommenttiboksiin on siis suotavaa ja ihan toivottavaakin. Toki kuvapostauksia ja kirja-arvosteluita voin tehdä ihan tasaiseen tahtiin ja jos jaksaisin, voisin perehtyä vielä siihen toiseen Amerikan matkaankin, mutta eipä blogin sisältö silloin kovin monipuolista ja mielenkiintoista olisi. Pyytäisin siis, että jos luet blogiani ja sinua voisi kiinnostaa tulevatkin postaukseni, ehdota tämän postauksen alle jotain postausta.

Ja jos ei nyt pelkästään blogista puhuta, niin minun tämä vuoteni on mielestäni mennyt oikein hyvin. Tiivistettynä isoimmat muutokset elämässäni ovat vuoden aikana olleet partion ja nyrkkeilyn lopettaminen ja se, että olen alkanut käydä tallilla maanantain ja tiistain lisäksi sunnuntaina. Aloitin myös kutosluokan syksyllä eli ensi vuonna olisi yläaste edessä. Sain keväällä hyvän todistuksen ja kutosellakin on kokeista pääosin ihan hyviä numeroita tullut (meille ei jaeta joulutodistusta).

Sitten jos tähän loppuun vielä silmäillään tulevan vuoden suunnitelmia, niin ne ovat näillä näkymin jotakuinkin tällaiset: olen kiinnostunut pianon soitosta, ja toivoin kosketinsoittimia myös joululahjaksi, mutten välttämättä vielä niitä saa. Keväällä kuitenkin viimeistään varmaan voin saada ne, joten niillä sitten alan harjoitella pikkuhiljaa. Ratsastusta ja tallilla käyntiä olisi myös tarkoitus jatkaa, ja odotan innolla mitä tulen tulevana vuonna oppimaan. Kouluunkin pyrin normaaliin tahtiin panostamaan ja seiskaluokan aloitan ensi syksynä, joka kyllä vähän jännittää. Täällä blogin puolella koitan aktiivistua viime vuoteen verrattuna, ja mikäli ideoita riittää aion tehdä postauksia noin. 2-4 kuukaudessa. Paineita ja stressiä en kuitenkaan tästä ala ottamaan, joten älkää järkyttykö jos jossain kuussa ei tule noin montaa postausta. Ja jos nyt ihan ensi vuoden jouluun asti mennään, ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä että ehkä jonkin tämäntapaisen, varmaan vähän rennomman joulukalenterin voisin silloin tehdä. Sitä toki katsotaan vielä lähempänä.

Nyt kuitenkin lopetan jaarittelun, ja pääsette lukemaan tarinan viimeisen osan! Se tulee tässä joulun pyhinä, 26-28 päivä kokonaisena ja sitä ennen tulee lahjojen esittelyä 25-26 päivä.

- - -

Joulukalenterista tuli kaksi pöreää huulirasvaa, joista en nyt jaksa ottaa kuvia. :):

Tehtävä:
💓 Ole perheen kanssa, anna joululahjoja, syö hyvin ja vietä jouluasi juuri niinkuin haluat 💓

Tarina, osa 24 (lähipäivinä tulee koko tarina yhdessä postauksessa)

Pisaraturkki ja Haukankynsi lähestyivät kissoja. Oli liekinvärinen naaras, vaaleanharmaa kolli, rusehtava kolli ja juovikas naaras. Kun kaksikko oli tarpeeksi lähellä kissoja, jotka eivät näyttäneet laisinkaan huomaavan heitä, Pisaraturkki rohkeni maukua: - Hei! Me taidamme etsiä teitä.
Kissat kääntyivät heitä kohti ja vaikka Pisaraturkki olisi odottanut heidän kummastelevan, ilmeet muuttuivatkin riemastuneiksi.
- Te tulitte! Vihdoin te tulitte! Liekinvärinen naaras hihkui.
- Te siis tiesitte? Haukankynsi ihmetteli.
-Totta kai! ‘Tulee kaksi kissaa, jotka kertovat teille lisää ja johdattavat klaanien luokse.’. Niin
Hunajalehti meille kertoi, Harmaa kolli maukui.
- Onko Hunajalehti käynyt teidänkin unissanne? Pisaraturkki hämmästeli.
Miten klaanikissojen esi-isät voivat päästä myös ei-klaanikissojen uniin?
- Kyllä, sen yhden ainoan kerran ehkä puoli kuuta sitten. Hän sanoi, että meidän erityistaitojamme tarvitaan joissain kaukaisissa klaaneissa. Liekinvärinen naukui.
- Mitä erityistaitoja teillä on? Haukankynsi kysyi.
Niin kaikki kertoivat omista taidoistaan. Liekinvärinen naaras osasi käsitellä tulta. Hän näytti, miten sytytti pienen roihun tuleen mutta kertoi, että osasi tehdä isommankin. Harmaa juovikas naaras näytti miten sai järvestä tulevan veden virtaamaan miten ja minne halusi. Ruskea kolli osasi omien sanojensa mukaan ‘sitoa’ kissan kuin kissan maahan. Hän pystyi pitämään kissa paikoillaan vaikka tämä yritti liikkua. Ja viimeisenä, harmaa kolli näytti miten loi ison tuulenpuuskan- tyhjästä. Sitten he kaikki vielä yhdessä näyttivät, kuinka he pystyivät hyödyntämään näitä taitoja vaikkapa taistelussa.
Pisaraturkki ja Haukankynsi tuijottivat kissoja suu auki koko sen ajan, kun he näyttivät taitojaan.
- Mitä, nämäkö ovat ne erityistaidot joita teillä ei ole? Ruskea kolli ihmetteli.
- Ky- kyllä. Emmekä me ole koskaan edes tienneet että mikään tuollainen voisi olla mahdollista,
Pisaraturkki maukui Haukankynnen nyökytellessä.
Sitten oli kaksikon vuoro kertoa metsästä. He kertoivat miten kissat elivät ja toimivat, sekä siitä miten he olivat lähteneet matkaan.
- Meidän olisi varmaan hyvä lähteä jo pian, Haukankynsi maukui. - Jos te siis tulette?
- Tottakai tulemme! Joka kissa hihkaisi innoissaan kuin yhdestä suusta.
- No siinä tapauksessa meidän olisi hyvä varmaan esittäytyä toisillemme, Pisaraturkki kehräsi hilpeästi.
- Minä olen Pisaraturkki ja tässä on kumppanini Haukankynsi.
Liekinvärinen naaras nyökkäsi. - Kivat nimet! Hän kehaisi.
Sitten hän osoitti hännällään kutakin vieressään seisovaa kissaa.
- Minä olen Tuli. Tässä ovat Ilma, Vesi ja Maa.
Sanasto

Hyvää joulun aikaa kaikille!

Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni