Joulukalenteri #12 pv24 ~ Jouluaatto!



~Aamu tulee taas. Mutta kaikki on aivan erilaista. Eilen olin vielä kirkkaankeltainen, pirteä ja kaunis päivänpaistattelija, voikukka. Kyllä viime aikoina on ollut kylmempi kuin ennen, tiedetään, mutta ei, en todellakaan osannut odottaa muuttuvani näin… tällaiseksi! Varteni oli yhä samanlainen, vihreä ja ontto. Jos joku katkaisisi sen, ja nuolaisisi sen päästä, kauhea ja kitkerä maku pysyisi hänen kielellään koko viikon päivät. Mutta ihan kaikki muu oli muuttunut. Keltaisena loistavat, pienet mutta tiheässä olevat haituvaiset terälehteni… NE OLIVAT POISSA! Ja tilalla olivat harmahtavat, ohuet, ympyrän muodossa olevat… haituvat. Huokaisin. Oloni oli hutera, ja tuntui etten pysyisi kasassa tuulen tullessa. Ja tuuli tuli. Ensin se havisutti haapoja, sitten tutisutti tammiakin. Sitten se otti kohteeksi minut, pienen ja hauraan voikukanlopun. Se oli menoa. Kaikki haituvat irtosivat varrestani. Minä hajosin. Hajosin moniin osiin. Ajatukseni eivät jääneet maahan juurtuneeseen varteen,  ne sinkolivat niin monessa osassa kuin haituvia vain oli. Ymmärrätte varmaan, että silloin ne, ajatukset siis, ovat melko sekaisin. En tiennyt, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Ahaa, jokainen pieni osaseni laskeutuu vuorollaan alas. Niin minä odotin. Yritin taivutella tuulta kasaamaan pienet haituvani yhteen varteni viereen, jotta pystyisin edes jotenkin ajatella mutta ei se mennyt niin. Päivä päivältä tuli kylmempi, päivä päivältä jokainen osa minusta lensi kauemmas muista. Varteni oli nuopahtanut, rytyssä kuin rusina. Osa haituvista oli jo maahan kaivautuneena. Pian se alkoi. Tuli pakkasta ja hiutaleet leijailivat alas. Jokainen osa minusta oli jo mullan alla, jopa entinen varteni. 

Sitten heräsin. Siis milloin sitten? En ollut varma olinko vaipunut horroksen, talviunen ja kooman välimuotoihin vaiko ollut täysin eloton koko sen ajan. Mutta nyt minä, korjaan, me, olimme nousseet pieniksi lehtirykelmiksi, jokainen omaan paikkaansa. Lumi oli poissa, oli kesä taas. On outoa olla sama kasvi mutta samalla monta eri kasvia pitkien välimatkojen päässä toisistaan. Mutta sellainen minä (tai me, ihan miten vaan) olin. Ja sellaiseksi tiesin jääväni.~

🎄 Moikka! 🎄

Olette varmaan huomanneetkin, kun olen ripotellut tämän tarinan osasia järjestyksessä aina joulukalenteri- postausteni alkuihin. Olen siis kirjoittanut tämän itse ja päätin nyt laittaa sen näin tänne blogiini. Toivottavasti olette pitäneet siitä =).

Sitten asiaan! Sanoin joulukalenterin alussa että teen vain joka toinen päivä postauksen, joten miksi näätte tämän nyt, kun eilen ei tullut postausta ja tänään ei pitäisikään tulla? No tietysti koska on Joulu. Ja aloitinhan tämän blogin 25. kesäkuuta, juhannuspäivänä, joten huomenna joulupäivänä blogi täyttää virallisesti puoli vuotta! Tämä postaus on siis samalla spesiaali.
Mukana on tänään ottamiani kuvia siitä, miltä meillä näyttää joulun aikaan, ja vaikka koko aatonaaton postaus oli marsuille omistettu, niin kyllä hekin taitavat täällä joulutunnelmissa pyörähtää ;).
Luvassa on:

➣ Meidän perheen jouluperinteet
➣ Linkki tekemääni kyselyyn ja infoa siitä
➣ Mun lempijoululaulut
➣ Marsujen joulu osa 2
➣ Joulukuvia
➣ Schleich- kalenteri
➣ Höpöttelyä ja kuvia kuluneesta puolesta vuodesta

Joten pidemmittä puheitta, (no ne puheet oli kyllä aika pitkät...) mennään asiaan!

Meidän perheen jouluperinteet

Aamulla kaikki heräävät omaan tahtiinsa, minä yleensä siinä seitsemän jälkeen :D Ensimmäisenä vuorossa on aamupuuro, ja syömme jouluna riisipuuroa. Sitten katsotaan joulun lastenohjelmia, jonka jälkeen on jouluruoan valmisteluja ja muita aamutoimia. Joulurauhan julistuksen jälkeen menemme joulusaunaan. Saunan jälkeen on jouluruoka ja sitten lahjojen avaus. Siinä varmaan kaikki tärkeimmät .-) Jouluruualla meillä on esim. kinkkua, porkkana-, maksa- ja lanttulaatikkoa, italiansalaattia ja lohta.

Linkki tekemääni kyselyyn + infoa siitä

Olen siis tehnyt tälläisellä googlen palvelulla kuin Google Forms lyhyen kyselyn teille, eli minun blogini lukijoille. Pääset siihen tästä! Siinä on lyhyitä kysymyksiä, kaikki eivät ole pakollisia, mm. miten löysit blogini ja luetko sitä, mitkä ovat lempipostauksiasi ja muuta sellaista. Toivoisin etenkin ideoita postauksiini, blogin nimeen ja sen osoitteeseen. Koska onhan "Lauran blogi" aika tylsä nimi, samoin "marsut ja laura". Postausideat eivät siis ole lopussa, mutta haluaisin tietää mitä te lukijat tykkäisitte täällä nähdä. Mutta eipä tässä tästä sen enempää, jos jokin juttu tästä jäi epäselväksi niin kommentoikaa ihmeessä.

Mun lempijoululaulut

Tässä on luettelo mun lempijoululauluista, ja ei siis oo missään järjestyksessä.


(joo tää on pitkä juttu miks pidän tästä mutta lyhennettynä: yhessä Amerikassa olleessa ravintolassa soi tää koko ajan eikä soinu mikään muu niin herättää muistoja mieleen :´) )

Siinä varmaan ne ihan parhaat, tottakai kaikki tip-tapit ja kulkusetkin on hyviä mutta tässä ne joista henkilökohtaisesti eniten pidän =)

Marsujen joulu osa 2

Stella: Jouluruokaa tarjoo kunnon väki, kunnon väki..,
Dolly: Raoistansa sen jo marsu näki, marsu näki...
Stella & Dolly: Tip-tap tip-tap tipetipe tip-tap, tip, tip tap!
Stella: Toivotamme kaikille hyvää juolua!
Dolly: Ei juolu vaan joulu...
Stella: No tassuilla on vaikee kirjottaa! Eihän me muutenkaan osata kirjottaa 
eikä puhua! Ööö... hetkinen... miten me puhutaan ja kirjotetaan jos ei osata tehä kummpaakaan?! 
Se jää arvoitukseksi mutta hyvää joulua myös marsuilta! 


Tällänen saatiin joululahjaks <3


 Saatiin myös joulukuusen katkennut  oksa
nakerrettavaksi
 Tää on namia!
Päivän pellettiannos on myös herkullinen =)

Joulukuvia

Tässä vähän kuvia meidän pihasta
 (ja sisältä) jouluaattona.
 Kuusi koristelemattomana
 Stella: Tästä me se oksa saatiin!
 Takka <3
 Sitten ulkokuviin.

 Varpunen jouluaamuna
 Ja aamupalalla


 Taidetta xD
 Sitten vielä kuusi koristeltuna.

 Pikku porsas

 Näyttääpä pimeältä, koska kamera keskittyi vaan
tohon kynttilän valoon
 Paras koriste <3

 Kermanvärinen joulutähti



Schleich- kalenteri


Kalenterista on tullut paljon kaikkea kivaa, ja siitä
 kaikesta on tullut kiva kokonaisuus. (Tässä on eri
heppa kun se mikä tuli kalenterista koska otin tän
 eilen kun en viä ollut avannut sitä luukkuu missä
se heppa tuli. Tää on vaan eri värinen.)
Luukusta 22 tuli vihreitä omenoita.
Ja luukusta 23 löytyi koiralle ruokakuppi.

Tämän päivän luukusta tuli tämä hevonen. Siitä tulee varmasti kuvia tulevaisuudessa!

Muoviroskat
Säilytin kaikki muoviroskat, jotka luukuista tuli, jotta 
näkisin paljonko niitä on tullut. Ja tässä ne nyt
 ovat. Onneksi ne voi kierrättää laittamalla 
muoviroskikseen! 

Höpöttelyä ja kuvia kuluneesta puolesta vuodesta

Eihän puoli vuotta nyt mikään hirmu pitkä aika ole, mutta olen ehtinyt sen aikana tehdä jopa 30 postausta, ja vielä on pari tulossakin. Minulla oli aika pitkä tauko siinä Espanjan- matkan aikana ja sitten vielä pidempi siinä kun oli niin paljon muuta tekemistä. Blogia on katsottu vaikka missä maissa, jopa Kyproksella, Kirgisassa ja Thaimaassa. Ja tietty Suomessa. Ei nyt mitään hirveitä määriä, mutta riittävästi minulle. Kun katsoo katselukerroista tehtyä viivadiagrammia, selvästi joka toinen päivä, eli kun tulee joulukalenteripostaus, on enemmän katselukertoina kuin niinä muina päivinä. 
Olen myös kehittynyt valokuvaajana aika paljon. Olen kerännyt tähän jokaisesta postauksesta yhden kuvan.
Ensimmäinen postaukseni
Tyrväällä sukulaisten luona 
Ylöjärvellä
Ratsastusleirillä
Kuvia ja kuulumisia
Schleichkuvia
Espanjassa #1
Espanjassa #2
Espanjassa #3
Koulun alku ja piirustuksia
Espanjassa #4
Espanjan ostokset
Marsukuvia & tietoa
Kirja-arvostelu #1
~ Kuvapostaus ~
Bullet journal- Mikä se on?
Ratsastustunnista ja partioleiristä
Nopea ilmoitus
Joulukalenteri - luukku 1
Joulukalenteri - luukku 2
Joulukalenteri - luukku 3
 Joulukalenteri - luukku 4
Joulukalenteri - luukku 5
Joulukalenteri - luukku 6
Joulukalenteri - luukku 7
Joulukalenteri - luukku 8
Joulukalenteri - luukku 9
Joulukalenteri - luukku 10
Joulukalenteri - luukku 11


Kolmekymmentä kuvaa, jotka kertovat jokainen jotain elämästäni omilla tavoillaan. Minä jätän teidät nyt rauhaan ja toivotan hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! En toivotakkaan sitä vielä, nimittäin ehdin sen vielä tehdä...

Moikka ja KIITOS!

Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni