Joulukalenteri #8 pv15 ~ Maanantaitallit ja sumuisia kuvia



~Yritin taivutella tuulta kasaamaan pienet haituvani yhteen varteni viereen, jotta pystyisin edes jotenkin ajatella mutta ei se mennyt niin. Päivä päivältä tuli kylmempi, päivä päivältä jokainen osa minusta lensi kauemmas muista.~

Tässä luukussa kerron mun kahdesta eri maanantaisesta tallikerrasta. Tai siis toinen on vaan alotus koska ehdin kirjottaan sitä jo sillon tuoreeltaan mut en jaksanu kirjottaa kaikkee, ja nyt en sit enää muista mitää siit xD koska siitä on jo melkein kuukausi. Ja toinen on tän viikon maanantaitalli kokonaisuudessaan. Lopussa on vielä sumuisia kuvia joita otin 26.11!

Aiempi tallikerta

Menin tallille normaalisti vähän ennen kuutta, ja se toinen (minua kokeneempi) tyttökin tuli pian. Soitettiin meidän ratsastuksenopettajalle, joka kertoi että menemme minä Kultsilla ja toinen tyttö Puksulla. Mulla on valitettavasti kummastakin vain kännykkäkuvia, mutta Puksu on kärpäskimo tamma, joka on vähän isompi kuin Kultsi, joka on kullanrusehtava poni. Olen lähiaikoina mennyt sillä paljon, ja pidän siitä.

Menimme ensin hakemaan satulahuoneesta varusteet; minä menin Kultsin länkällä (lännensatulalla), kaverini ilman satulaa. Laitoin Kultsin karsinassaan kiinni, että se ei liikkuisi harjatessani ja varustaessani sitä. Harjasin sen, ja sitten aloin laittaa satulaa joka alussa olikin tosi mukavaa, en nimittäin ollut huomannut että jalustimet olivat edellisen jäljiltä alhaalla, kun normaalisti ne pitäisi nostaa.

Toinen tallikerta 

Saavuin tallille kuuden maissa, ja me soitettiin taas ratsastuksenopettajallemme. Saatiin samat hepat ja haettiin varusteet. Tällä kertaa en sitonut Kultsia kiinni koska sen karsinassa on vaan yksi seinä jolle riimunnarun voi sitoa ja just se seinä on sen naapurinkin seinä. Ja sen naapuri Iines on vähän erikoistapaus enkä nyt jaksa selittää koko juttua mutta se on vähän kärttyisä ja saatta näykkiä Kultsia. Niin sit vaan koitin parhaani mukaan pitää sen siellä toisella seinällä harjatessa ja varustaessa.

Kun hepat oli harjattu ja varustettu talutimme ne maneesiin ja hypättiin selkään. Alkukäyntien jälkeen alettiin ravailla pätkiä ja Kultsi lähti kyllä kiltisti raviin mutta en saanut sitä pysyyn kauheen pitkiä pätkiä. Sitten kun maneesiin tuli muitakin niin alettiin meneen vaan toisessa puoliskossa. Sitten ravaaminen alko vähän vaikeutuun mutta sain sen kuitenki silleen ihan ookoosti meneen. Sit alettiin laukkailla ja saatin koko maneesi taas käyttöön. Yleensä Kultsi lähtee ihan kiltisti laukkaan mutta tälläkertaa se oli kyllä tosi vaikee. Sain sen kuitenkin sitten pari kertaa ihan kunnollisesti meneen ja sit viä ravailtiin vähän. Loppukäyntien jälkeen hypättiin selästä ja talutettiin ponit talliin.

Iltaheinät oli jo jaettu, joten ainakaan ei tullut sitten niitä ärsyttäviä näykkimisiä Iinekseltä. Otin varusteeet pois ja puhdistin ensin kuolaimet, sitten suitset. Sen jälkeen vein varusteet satulahuoneeseen ja menin harjaamaan Kultsia. Kun olin saanut sen siistiksi siivosin sen karsinan joka oli tosin aika siisti jo valmiiksi, joten pääsin antamaan kivennäiset. Sitten vielä loimitin sen ja siinä se kaikki sitten alkoikin olla siltä päivää ja laitoin äidille viestiä että se tulisi hakemaan.
The end 👅 xD

Sitten kuvien pariin! 


Puinen (lumi xD)ukko
 Jolla on mun vanha mansikka tomaattipipo <3

 Niin vetistä =( (tällähetkellä täällä on kyllä runsaasti
lunta!)


Tässä on kuvapari. Itse tykkään paljon enemmmän
siitä kun on zoomattu eteen eikä taakse!


 Tästä mä tykkään <3
 Vähän niinku rusina xD Kertokaa kommenteissa
mikä on vadelman kuivatun version nimi!


 Lisää vadelmapuskaa


 Talon seinänkin ikuistin koska miksi ei?


 Tälläsii taiteellinen näkemys- kuvia :)



 Suoraan sanottuna aika ruma kuva...

 Taas kuvapari =)

Näyttää vähän eriltä kun silloin...
...kesällä :D

Schleich- kalenteri

Luukusta 14 tuli aidanpätkä. Vaihteex =)
Ja luukusta 15 tuli tämmönen omenakasa.

Mutta moikka ja ylihuomisen luukkuun!

Kommentit

Suosituimmat postaukset

Bullet Journal - mikä se on?

Joulukalenteri luukku 20: Schleich- kuvia

Marsujen kuulumiset

Ensimmäinen postaukseni